Lægemidler mod kondylomer

Indenfor EU kan man slippe for at gå til lægen og stadig få receptpligtig lægemiddel til kondylomer. Lægeundersøgelsen sker via en onlineformular, og du får medicinen sendt hjem.

Aldara (5 % Imiquimod)

aldara3

Cremen angriber ikke HPV-virussen, men hjælper dit immunforsvar lokalt på behandlet område med at nedbryde vortestrukturen og hindre, at nye vorter opstår.

Virksomt stof: Imiquimod
Producent: Meda
Hurtigst forventet resultat: 8-16 uger
Behandlingsmetode: Creme påsmøres 3 gange om ugen
Påføring: Creme
Mod kondylomer: Ja
Mod kønsvorter: Ja
Mod andre hudinfektioner: Ja
Egnet til indvortes brug: Nej
Indlægsseddel:
Opsummering: Aldara fungerer ved at imiquimod, det virksomme stof i Aldara, tilpasser immunresponsen og stimulerer immunforsvaret til at angribe vortestrukturen. Immunforsvaret stimulerer behandlet område ved at frigøre naturlige kemikalier, som kaldes cytokiner. Disse forhindrer effektivt HPV-virussen i at forøges og vokse. Det bliver så lettere for dit naturlige immunforsvar at besejre HPV, hvilket kan have en kraftig positiv indvirkning på helingsprocessen. Bemærk, at Aldara skal anvendes med forsigtighed i begyndelsen af behandlingen, da personer med følsom hud/allergi kan reagerer på cremen. Aldara er en meget god behandling, som hjælper mange med at komme af med deres kønsvorter!

Condyline (0,5 % Podophyllotoxin)

condyline2

Condyline er et af de ældste lægemidler, som findes på markedet mod kondylomer. Medicinen er hurtigtvirkende og angriber vortecellens kerne, hvilket normalt dræber vorten i løbet af nogle uger. Resultat kan ofte ses allerede efter ca. 1 uge.

Virksomt stof: Podophyllotoxin
Producent: Arden healthcare
Hurtigst forventet resultat: 1-4 uger
Behandlingsmetode: Gele påføres 2 gange om dagen, 3 dage om ugen
Påføring: Gele/væske
Mod kondylomer: Ja
Mod kønsvorter: Ja
Mod andre hudinfektioner: Nej
Egnet til indvortes brug: Nej
Indlægsseddel:
Opsummering: Dette lægemiddel har en toksisk effekt på vorternes cellekerner, hvilket til at begynde med hindrer vorten i at udvikles og forøges. Til slut dør vorten og erstattes af friske, ikke-inficerede hudceller. Podophyllotoxin er den mest udbredte og afprøvede behandling mod kønsvorter, og den giver sjældent bivirkninger. Medicinen er også den hurtigst virkende og et godt alternativ, hvis man formodes ikke at kunne tåle Aldara, eller når et resultat med andet præparat.

Wartec (0,15 % Podophyllotoxin)

warteck2

Wartec er et nyere lægemiddel med samme aktive stof som Condyline. Lægemidlet findes som creme, som påføres det inficerede område. Vortens cellekerne angribes af Podophyllotoxin, hvilket til slut dræber kønsvorterne.

Virksomt stof: Podophyllotoxin
Producent: Stiefel
Hurtigst forventet resultat: 3-4 uger
Behandlingsmetode: Creme 2 gange om dagen, 3 dage om ugen
Påføring: Creme
Mod kondylomer: Ja
Mod kønsvorter: Ja
Mod andre hudinfektioner: Nej
Egnet til indvortes brug: Nej
Indlægsseddel:
Opsummering: Wartec er stort set samme lægemiddel som Condyline, på nær forskellen i konsistens. Wartec er lettere at håndtere på grund af sin cremeform. Condylines-lægemidlet er drøjere og rækker til flere påføringer.

Besøg lægen online!
Synes du, det er pinligt at gå til lægen og vise underlivet? Mange mennesker, som smittes med kondylomer skammes, dels over at bære på vorterne, dels er tanken om at vise kønnet fyldt med vorter til en doktor en ulidelig pinlig tanke.

Muligheden for at bestille receptpligtige lægemidler online i en almindelig webshop har nu i et stykke tid, og takket være EU, været mulig. Det eneste, du behøver at gøre, er at svare på nogle spørgsmål vedrørende dine symptomer og dit øvrige indtag af lægemidler. Disse spørgsmål besvares i en onlineformular på sitet. Inden for et par døgn kigger en lovlig og registreret engelsk læge på din bestilling og beslutter, om du bør have medicinen udskrevet. Hvis ja, så sendes medicinen og recepten til dig!